In Memoriam

Onze toneelgroep heeft de voorbije jaren al een paar keer véél te vroeg afscheid moeten nemen van een trouwe medewerker. Hubert, Ingrid en Marc zijn zich steeds enthousiast en mateloos blijven inzetten voor de groep, zelfs tijdens de zwaarste dagen van hun ziekte.

Het was hun uitdrukkelijke wens dat wij zouden doorgaan met wat ook een stuk hùn levenswerk was: Prutske.
Elk decor, elk toneelstuk dat we sedertdien ineenprutsen, elk applaus dat we in ontvangst nemen, is ook een ode aan hen.

We zullen hen nooit vergeten…

Marc

Bij Prutske was Marc aanvankelijk gewoon af en toe zijn kaartmakker Hubert wat komen helpen met de decoropbouw. Maar nadat onze groep in 2010 veel te vroeg afscheid had moeten nemen van Hubert, engageerde Marc zich al snel steeds meer en meer, en werd hij voor onze decorploeg een onmisbare schakel en steunpilaar. Marc werd ineens weggeplukt maar had kort daarvoor nog herhaald hoe hij al uitkeek naar het volgende decor.
Marc was al maanden voor de opvoeringen met het decor bezig. Hij maakte schetsen van bepaalde decorstukken, las het stuk door, kwam langs op repetities om te kijken hoe er in en met een decor zou worden gespeeld, en paste soms tussendoor nog snel iets aan omdat dat nu eenmaal logischer was voor het spel.


Lees "In Memoriam: Marc"

Ingrid

In al die jaren waarin Ingrid betrokken was bij onze groep, heeft ze vooral een rol in de coulissen gespeeld, maar het was dan wel een hoofdrol waar zelfs Shakespeare himself zou van zeggen: “Well played!”. Werkelijk niets was haar teveel. Of het nu het werven van sponsors was, het zoeken naar dat ene geschikte attribuut, het meehelpen in de bar, het enthousiast verkopen van programmaboekjes aan de ingang – waarbij ze handig gebruik maakte van haar aanstekelijke juffenstem – of het smeren van pistolets waarop de spelers zich dankbaar als hongerige wolven stortten: steeds was ze bereid om haar waardevolle steen bij te dragen.

 

Lees "In Memoriam: Ingrid"

Hubert

In 33 jaar Prutske heeft Hubert steeds de visuele poëtische taal verzorgd. Je kon overweldigd worden door zijn creaties. Een zwembad, een draaiplateau, automatische deuren … het zorgde telkens voor één grote brok gevoel, een fysieke aanwezigheid waar je als toeschouwer graag voor bleef zitten. Je verbeelding werd aangesproken. Onze prestaties waren misschien niet altijd wereldniveau, die van Hubert stonden er zonder uitzondering! 

 

Lees "In Memoriam: Hubert"

Rudy

In de zomer van 2023 vernamen wij het droevige nieuws van het overlijden van Rudy, Prutser sinds 1989.
Rudy zette zich jarenlang in voor onze vereniging, zowel op de planken als achter de schermen. Steeds stond hij paraat. Steeds was hij in de weer. Steeds liet hij nieuwkomers zich welkom voelen in de groep.
Alle Prutsers wensen het diepste medeleven te betuigen aan de familie. Sterkte in deze moeilijke dagen...
Beste Rudy, bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Dit afscheid komt veel te vroeg en te plots. We dragen de vele mooie herinneringen mee in ons hart.

 

Lees "In Memoriam: Rudy"