Prutske speelt…

 

IN H.E.T. 3-DORPENPUNT

 

Op de rotonde waar nu de bierketel van Affligem staat, stond na W.O II een volks café, H.E.T. 3-dorpenpunt genaamd omdat hier drie wegen samenkomen elk uit een deelgemeente van het huidige Affligem. Hier wonen Petrus en Lowis, die het café openhouden waar zij samen met Jeanne, de zus van Petrus de eigenaars van zijn. Petrus is afkomstig van Hekelgem, Lowis van Essene. Ze hebben drie dochters Alwina, Cornelia en Antonia. H.E.T. 3-dorpenpunt is het café waar inwoners van de drie gemeenten verzamelen.

Maar ook wordt er soms wel eens een illegaal gokspelletje opgezet door Fong, de broer van Petrus, en zijn maat Dolf. Op zekere dag komt een rijke industrieel uit Aalst, Boudewijn De Decker, kijken om het café te kopen. Hij zou binnen enkele jaren- begin jaren ’50 een industriële houtzagerij willen oprichten, BOPLACO genaamd. Daarom moeten de wegen verbreed worden en moet er een rotonde worden aangelegd. En dus moet het café verdwijnen.

Zowel de champetter van Hekelgem, de burgemeester van Essene alsook zijn eigen zoon Ludovicus worden door vader De Decker ingeschakeld om zijn doel te bereiken. Zal H.E.T. 3-dorpenpunt deze strijd zonder slachtoffers overleven of moeten Petrus en co het afleggen tegen het kapitaal?

 

Cast Prutske 2021: Jo Callebaut, Sylv Van molle, Leen Pauwels, Julie De Donder, Floor Van Rossem, Kimmy De Vis, Gunnar Arijs, Jel Christien, Jelle Stassijns, Gyan Pollet, Nick Callebaut, Mattias Moyersoon, Sofie Roels, Monica Verdoodt & Anouk Callebaut.

In samenwerking met Combo Colette: Colette Wauters (zang en gitaar), Laura Van den Steen (zang en percussie), Lisa Van den Steen (zang en percussie), Louise Van den Steen (piano en zang)

Regie: Walter De Donder

Auteur: Luc Platteau

Onze productie gaat in première op vrijdag 5 november 2021 om 20u30 in de gloedvernieuwde cultuurzaal Sanderus te Affligem.

Verder nog voorstellingen op:

  • Zaterdag 6 november 2021 (20u30)
  • Zondag 7 november 2021 (15u00)
  • Maandag 8 november 2021 (20u30)
  • Woensdag 10 november 2021 (20u30)
  • Donderdag 11 november 2021 (20u30)
  • Vrijdag 12 november 2021 (20u30)
  • Zaterdag 13 november 2021 (20u30)