Archief

Het verhaal speelt zich af in het café van een parochiecentrum in de stad. Op een mooie dag komt Theo binnen. Niemand van de stamgasten kent hem, maar één ding is onmiddellijk duidelijk: hij is zo "zat als een kanon". En iets anders wordt heel snel even duidelijk: "hij is zo zot als een achterdeur". Hij beweert namelijk bij hoog en bij laag dat hij God zelf is. 't Is zo klaar als een klontje dat hij uit een instelling is ontsnapt. En toch... alles wat hij zegt en doet maakt hem tot een wandelend mysterie: zat, zot of God? Niemand die 't op 't laatst nog weet, en dat is precies de bedoeling! (cop.: Toneelfonds Janssens)

Cast: Leen Pauwels, Jo Callebaut, Sofie Roels, Fran D'Hooghe, Claire Callebaut, Mattias Moyersoon, Nick Callebaut, Silv Van Molle, Klaas Toelen, Lien Van den Berghe, Rudy Raspoet en Kimmy De Vis

Regie: Gie Beullens

Weet u nog - 2006 - Silvio Masso - Live in Affligem? Een zanger die niemand kende. Hij zong tijdens de vijf voorstellingen van Prutske enkele hits en was op slag wereldberoemd in Affligem. Ondertussen is iedereen het succes van Silvio Masso vergeten. Hij leeft als Sylvère Maes in een armzalig rijhuisje, verlaten van vrouw en kinderen. Maar Silvio is blijven dromen … van een comeback.

Luc Platteau is er in geslaagd Sylvio weer tot leven te wekken… en daar heeft Sylvia, de cafébazin, een belangrijk aandeel in.

Cast: Jelle Stassijns, Sylv Van Molle, Nick Callebaut, Kimmy De Vis, Rudy Raspoet, Klaas Toelen, Jo Callebaut, Sofie Roels, Kim Desmet, Mattias Moyersoon, Lien Van den Berghe, Claire Callebaut, Leen Pauwels en Fran D’Hooghe.

Live muziek: Frank Van Droogenbroeck, Kristof Van Rossem en Joren Vandermaelen.

Regie: Luc Vierendeels

Toneelkring Prutske stopt zich in de huid van Toneelgroep Vredige Rust, die door ene Marleen Dalemans wordt overtuigd om Shakespeare's Hamlet op te voeren in hun theater, een voormalig uitvaartcentrum.

Maar er zijn voorwaarden: er zijn slechts vier acteurs en het moet een melodrama worden. Lawaai maken mag ook niet, want daar kan de onderbuur niet tegen. Marleen moet voorts de sponsornamen in het stuk verwerken en alles moet passen bij het thema van het dorpsfestival.

Cast: Claire Callebaut, Rudy Raspoet, Jelle Stassijns, Leen Pauwels, Monica Verdoodt, Kimmy De Vis, Kim De Smet, Lien Van den Berghe, Tina De Bisschop, Nick Callebaut, Jerry Michiels en Stijn De Boeck

Regie: Gie Beullens


Alles begon met een gedicht dat schrijver Luc Platteau in zijn kinderjaren hoorde van zijn moeder en grootmoeder.

In den Beir, skeuten ze mé e geweir.
En de keugel kwam bij Veugel.
Sakkerdjie zouë Platte Pië
Sakkernong zouë Ekstersmong
T es ne register zouë Mister
Lept er achter zouë Pachter


Maar waarover gaat dit? Wanneer is dit gebeurd? Wat is er precies gebeurd en waarom?

Allemaal vragen waarop niet direct een antwoord werd gevonden en zodoende werd dit gedicht een inspiratiebron waaraan de fantasie zich volop kon laven. Via de naam Vogel komen we bij de familie Roseleth en de geschiedenis van de Varkens en Smeerders, tevens randinformatie in het stuk.

We situeren ons in 1899, het jaar waarin het Daensisme in buurgemeente Aalst hevig woedde en het jaar waarin Daens zelfs verbod kreeg om de mis nog langer op te dragen.

In Hekelgem leefde een intense strijd tussen de twee politieke partijen 'de Verkens en de Smeerders'. Voeg daarbij de liefde tussen een meisje van betere stand en een stroperszoon, een onopgeloste moord, een pastoor en zijn meid, een dorpscafé met zijn eigenheid aan figuren en een dorpsplein, bevolkt met roddeltantes en straatmuzikanten. Personages uit het verleden verwikkeld in een fictief verhaal waarin de spreekwoordelijke lach en traan nooit veraf zijn.

Cast: Jelle Stassijns, Gisèle Keppens, Jo Callebaut, Rudy Raspoet, Stijn De Boeck, Fran D'Hooghe, Nick Callebaut, Jel Christien, Silv Van Molle, Xaveer Michiels, Jerry Michiels, Jordi De Coster, Claire Callebaut, Monica Verdoodt, Sofie Roels, Fran De Pauw & Kim Desmet

Live muziek met Frank Van Droogenbroeck en Kristof Van Rossem

Regie: Luc Vierendeels

Tekst: Luc Plateau